Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna i orzeźwiająca przekąska idealna w upalne dni :)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 666
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 666
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Przygotowanie sosu: - jogurt wymieszać w misce z serkiem - ogórki obrać i zetrzeć n tarce / grube oczka/ troszkę odcisnąć - czosnek obrać i przepuścić przez praskę - do serka dodać czosnek , ogórki, oliwę, koperek oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszać i odstawić na chwilę do lodówki.
Na blacie rozłożyć placek. Posmarować sosem cały pozostawiając ok 1 cm przy brzegu na zwijanie (nie za dużo gdyż przy zwijaniu sos będzie wypływał). Na całości rozłożyć pojedynczo liście sałaty. Szynkę położyć na połowie placka a n a szynce kilka pasków papryki. Zwijać rolując zaczynając od brzegu z papryką. Zawinąć dosyć ciasno w folię. Tak samo postąpić z wszystkimi plackami. Odłożyć na minimum 1/2 godz. do lodówki. Podawać na zimno, pokrojone na połówki lub mniejsze talarki "na raz" smacznego :)