Do góry

Desery Przepis na:

Truskawkowy deser z bitą śmietaną, mascarpone i bezami

Truskawkowy deser z bitą śmietaną, mascarpone i bezami

Autor:

Przepisów i artykułów: 383 Ocena: 5723

Dodano:

Odsłon: 1094

Kolejny prosty, letni deser z truskawkami:).

Składniki

  • 500g truskawek
  • 250g serka mascarpone
  • 300ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • kilka sztuk bez
  • posypka do dekoracji
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Truskawki pozbawiamy szypułek, kroimy na kawałki.

  2. Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone, miksujemy krótko do połączenia składników.

  3. W pucharkach układamy warstwowo masę serowo-śmietanową, truskawki i pokruszone bezy, następnie znowu masę, truskawki, bezy i tak do wyczerpania składników. Dekorujemy truskawkami, bezą, posypką i liśćmi mięty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń