Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Truskawkowy miodownik"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 350
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 350
Składniki
Ciasto: margarynę posiekaj z mąką. Dodaj resztę składników. Zagnieć ciasto. Upiecz oddzielnie 3 placki. Posmaruj mlekiem, ostudź.
Krem jasny: z mleka, obu rodzajów mąki, cukru ugotuj budyń. Zimny – zmiksuj z masłem. Krem truskawkowy: zmiksuj truskawki, podgrzej. Wsyp galaretki. Rozpuść i ostudź. Krążek ciasta posmaruj kremem truskawkowym, połóż ciasto. Posmaruj kremem jasnym, znów połóż ciasto. Wierzch polej polewą.
<strong>Magdalena Dopart z Maćkówki</strong>Źródło: Takie jest życie