Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuńczyk wędzony na ziomno
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3610
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 461
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 186
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5595
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1163
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 470
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3610
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 461
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 186
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5595
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1163
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 470
Składniki
Tuńczyka w plastrach solimy i układamy na tacce w chłodnym miejscu na 8-12h. Po tym czasie osuszamy za pomocą ręczników papierowych i nacieramy rozdrobnionymi ziołami, ale nie mielonymi, przyklejamy je do ryby. Układamy w pojemniku z pokrywką i odstawiamy na kilka godzin.
Następnie rybę układamy na kratki w wędzarni, osuszamy je powietrzem z min ilością dymu o temp. do 40 st. max. Później wędzimy dymem o temp. do max. 30 st. do momentu osiągnięcia jasno brązowej barwy.