Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z książki J.Olivera,troszkę inny niż oryginał,lecz równie smaczny.Serdecznie polecam:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 29
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 29
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
Składniki
Kaszę dać do miski i zalać gorącą wodą tak by była przykryta,odstawić na 10min.by napęczniała. Ogorka,pomidora,cebulkę drobno pokroić. Natkę posiekać. Dodać do napęczniałej kaszki,czosnek przeciśnięty przez praskę ,dodać przyprawy,sok z cytryny,skorkę,listki mięty i oliwę, zamieszać.Odstawić na 10min.by smaki się przegryzły. Kaszkę podawać do pieczonych mięs lub smażonych ryb. Smacznego życzę!