Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwie pieczenie przy jednym ogniu, czyli udka pieczone z warzywami to świetna i smaczna propozycja obiadowa!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 353
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 353
Składniki
Z oliwy, rozdrobnionego czosnku i przypraw przygotować marynatę; wszystko ze sobą połączyć. Udka dokładnie umyć, oczyścić i osuszyć, dokładnie obtoczyć w marynacie. Pozostawić na ok. 45 min. Jarzyny obrać/umyć i pokroić w plastry. Posypać kucharkiem, majerankiem i wymieszać. Na dużej blasze poukładać udka, "obsypać" jarzynami i włożyć do nagrzanego do temp. 160 stopni piekarnika.
Najpierw przez ok. 30 min. piec pod folia aluminiową, a następnie przez ok. 60 min. bez przykrycia. Upieczone udka podawać razem z jarzynami na półmisku :) Smacznego!