Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wafle kakaowo-mleczne"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
W rondelku zagotuj wodę, cukier, cukier waniliowy, masło. Lekko ostudź masę. Wsyp mleko w proszku i miksuj tak długo, aż powstanie idealnie gładka masa.
Podziel masę na dwie części. Jedną wymieszaj z kakao. Smaruj wafle na przemian: raz jasną masą, potem kakaową. Przyciśnij wafle ciężarkiem. Odstaw na noc.
Do kremu możesz także dodać posiekane orzechy włoskie, migdały, wiórki kokosowe.
Porcje 15. 40 min. Cena 0,80 zł. Kalorie 459 kcal.
<strong>Barbara Dobija z Roztropic</strong>Źródło: Takie jest życie