Do góry

Desery Przepis na:

Walentynkowe kruche serduszka

Walentynkowe kruche serduszka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 493

Kruchutkie, delikatne palce lizać i ogromna ilość

Składniki

  • masło, 50 dag
  • jajka, 2 szt
  • cukier piuder, 25 dag
  • mąka, 1 kg
  • marmolada lub nutella
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę należy przesiać, dodać pokrojone w kostkę, schłodzone masło. Zarabiać siekając nożem. Kiedy powstaną grudki, dodać cukier puder i wbić jajka. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić ok. 1 godz. w lodówce.

  2. Wyjąc ciasto z lodówki, rozwałkować ceinko. Foremką do ciasta w serduszka wyciąć ciasteczka nałożyć kleks marmolady. Ułożyć na blasze pokrytej pergaminem i piec ok. 10 min. w temp. ok. 200st. C. Upieczone posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń