Desery Przepis na:
Walentynkowe kruche serduszka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1
Dodano: 11.02.2010
Odsłon: 493
Składniki
- masło, 50 dag
- jajka, 2 szt
- cukier piuder, 25 dag
- mąka, 1 kg
- marmolada lub nutella
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Mąkę należy przesiać, dodać pokrojone w kostkę, schłodzone masło. Zarabiać siekając nożem. Kiedy powstaną grudki, dodać cukier puder i wbić jajka. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić ok. 1 godz. w lodówce.
-
Wyjąc ciasto z lodówki, rozwałkować ceinko. Foremką do ciasta w serduszka wyciąć ciasteczka nałożyć kleks marmolady. Ułożyć na blasze pokrytej pergaminem i piec ok. 10 min. w temp. ok. 200st. C. Upieczone posypać cukrem pudrem.
Komentarze do przepisu (0)