Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę warzywną z jajkami i majonezem light można podawać jako przekąska lub kolacja. Jest mało kaloryczna, smaczna i sycąca.
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14488
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 187
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14488
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 187
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, białka drobno posiekać a żółtka przycisnąć przez praskę do czosnku lub zetrzeć na tarce.
Brokuł podzielić na różyczki, wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 5-7 minut. Następnie odcedzić, ostudzić.
Kalarepki obrać, pokroić w kostkę, ugotować w osolonej wodzie, osączyć ostudzić. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na cząstki. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Ugotowane zimne ziemniaki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z musztardą, doprawić do smaku solą, białym pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. W szklanym naczyniu układać warstwami brokuł, cebulę, kalarepkę, pomidory, białka, oprószyć solą i pieprzem. Następnie wsypać ziemniaki, przykryć warstwą majonezu.
Posypać żółtkiem i posiekanym szczypiorkiem.