Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa i pierś z kury z piekarnika

Warzywa i pierś z kury z piekarnika

Autor: Kasiulka1981

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 04.06.2017

Odsłon: 206

Jestem na diecie dlatego wymyślam dania lekkie, łatwe i przyjemne. Smacznego.

Składniki

  • pierś z kury 2 szt
  • pomidor 1 szt (duży)
  • pomidorki koktajlowe 14 szt
  • cukinia 2 szt (małe)
  • papryka czerwona 1 szt
  • papryka zielona 1 szt
  • pieczarki 6 szt (średnie)
  • sałata rzymska 4 duże liście
  • majeranek
  • pieprz czarny
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pierś z kury zamarynować w pieprzu i majeranku. Odstawić na noc do lodówki.

  2. Papryki i pieczarki pokroić na większe kawałki. Cukinie w grubsze plasterki.

  3. Zamarynowane piersi z kury także pokroić w kawałki. Najlepiej takiej samej wielkości jak warzywa.

  4. W naczyniu żaroodpornym z odrobiną oleju zapiekać warzywa wymieszane z piersią z kury. U mnie 400 stopni F czyli ok 200 stopni C przez około 40 minut. W trakcie sprawdzamy miękkość warzyw i kury.

  5. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, pomidora w plasterki i wstawiamy na chwilę do lodówki.

  6. Ciepłe warzywa i kurę układamy na liściach sałaty. Obok nakładamy pomidory i pomidorki koktajlowe. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń