Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Raz lub dwa razy w tygodniu wprowadzam dzień bezmięsny. To danie na taką okazję świetnie pasuje. Zwiera sporą porcję warzyw, a pod dodaniu ryżu można się nim spokojnie najeść. Na dodatek jest dość szybkie w przygotowaniu. Polecam.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Ryż gotować w osolonej wodzie. Do drugiego garnka wlać olej. Dodać pokrojoną cebulę, papryczkę chili oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć. Dodać umyte i pokrojone pozostałe warzywa. Dolać wody. Dodać przyprawy. Gotować kilka minut i dodać jeszcze pomidory z puszki. Warzywa szybko się gotują, więc im jakieś 15-20 minut wystarczy. Gdy będą miękkie nabrać chochelką wywar, lekko ostudzić i rozprowadzić w nim mąkę. Wlać do warzyw. Chwilę jeszcze pogotować. Podawać oczywiście z ryżem.