Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka. Umili gościom oczekiwanie na danie główne.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3064
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 698
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 217
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 201
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3064
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 698
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 217
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 201
Składniki
Wątróbki oczyścić, osuszyć, cebulę posiekać. Śliwki umyć, osuszyć, pokroić. Boczek pokroić w słupki.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać boczek, przesmażyć i dodać wątróbki. Smażyć 3-4 minuty.
Połączyć z usmażonymi na oddzielnej patelni sliwkami, doprawic solą, pieprzem i papryką. Podawać na pieczywie udekorowane listkami majeranku.