Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pół swojego życia słysząc słowo "wegańskie, wegetariańskie" dostawałam dreszczy. Nie mogłam pojąć jak można zjeść pożywny posiłek bez mięsa. Sama zielenina? Przecież tym się nie najem. Do zmiany zdania na temat wegańskiego jedzenia pomogły mi tak naprawdę podróże.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek. Przesmażamy na złoty kolor, dorzucamy włoszczyznę (jeżeli mamy świeżą, polecam zetrzeć drobno na tarce) zalewamy bulionem
gdy bulion zacznie wrzeć wrzucamy luzem kaszę (bez woreczków) przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień, od czasu do czasu mieszamy
między czasie kroimy w grubsze paski kapustę i koperek, dorzucamy do kaszy cały czas dusząc składniki
po ok. 15 min sprawdzamy czy kasza jest już miękka i wchłonęła cały bulion, dorzucamy ciecierzycę, przyprawiamy do smaku, solą pieprzem, papryką czerwoną i kilkoma kroplami soku z cytryny. SMACZNEGO!