Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pół swojego życia słysząc słowo "wegańskie, wegetariańskie" dostawałam dreszczy. Nie mogłam pojąć jak można zjeść pożywny posiłek bez mięsa. Sama zielenina? Przecież tym się nie najem. Do zmiany zdania na temat wegańskiego jedzenia pomogły mi tak naprawdę podróże.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 875
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 789
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 35
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 875
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 789
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 35
Składniki
cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek. Przesmażamy na złoty kolor, dorzucamy włoszczyznę (jeżeli mamy świeżą, polecam zetrzeć drobno na tarce) zalewamy bulionem
gdy bulion zacznie wrzeć wrzucamy luzem kaszę (bez woreczków) przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień, od czasu do czasu mieszamy
między czasie kroimy w grubsze paski kapustę i koperek, dorzucamy do kaszy cały czas dusząc składniki
po ok. 15 min sprawdzamy czy kasza jest już miękka i wchłonęła cały bulion, dorzucamy ciecierzycę, przyprawiamy do smaku, solą pieprzem, papryką czerwoną i kilkoma kroplami soku z cytryny. SMACZNEGO!