Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiedeńskie pączki lukrowane"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 219
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 219
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Wodę wlej do rondelka, dodaj masło i sól, zagotuj. Rondelek zdejmij z ognia, dodaj przesianą mąkę, energicznie wymieszaj na jednolitą masę. Ponownie postaw na ogniu, chwilę podgrzewaj, mieszając. Ostudź.
Do ciasta dodawaj jajka, miksując. Ciasto przełóż do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Z papieru do pieczenia wytnij kwadraty o boku 8 cm.
Posmaruj olejem. Wyciśnij na nie z ciasta okręgi. Olej rozgrzej na patelni, włóż ciastka papierkiem do góry. Po chwili zdejmij papier, usmaż z obu stron. Osącz z tłuszczu.
Lukier: cukier utrzyj z sokiem cytrynowym. Obficie polukruj pączki.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie