Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowina po burgundzku

Wieprzowina po burgundzku

Autor: purchawencjos

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 1712

Dodano: 07.05.2010

Odsłon: 13228

Danie jednogarnkowe o wyrafinowanym smaku :-)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso płuczemy, osuszamy kroimy w kostkę. Smażymy na oleju 5 minut marchew i cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Oprószyć mąką, zasmażać 3 minuty. Dolać wino i koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek, Booguet garni, sól, pieprz. Dusić na małym ogniu 40 minut. Pieczarki pokroić w grube pół - plastry i podsmażyć. Ziemniaki przekroić ugotować razem z pieczarkami i fasolką dodać do mięsa. Wszystko dusić przez ok. 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 26 stycznia 2017 Uwielbiam, robię trochę inaczej, ale następne - Twój przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivette 07 lipca 2010 Pychaaaa....!:Mój mąż zakochał się w tym daniu - ja i moja rodzina również:))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 14 czerwca 2010 takie gulaszowe propozycje są bardzo sycące i pyszne

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń