Do góry

Dania główne Przepis na:

Wiosenna mozzarella

Wiosenna mozzarella

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Wiosenna mozzarella"

Składniki

  • 4 średnie kulki mozzarelli
  • 200 g rukoli
  • 200 g roszponki
  • 80 g suszonej szynki (np. szwarcwaldzkiej)
  • marchewka
  • pęczek rzodkiewek
  • 100 g kiełków sojowych Sos: 2 łyżki oliwy
  • łyżka białego octu winnego
  • łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Osącz i osusz mozzarellę. Każdą kulkę przekrój na trzy plastry. Roszponkę i rukolę oczyść, opłucz i odcedź. Plastry mozzarelli poprzekładaj roszponką i rukolą, dobrze dociśnij i owiń plastrami szynki. Następnie każdą „paczuszkę” przekrój na pół. Oczyść marchewkę, rzodkiewki i pokrój w plasterki. Wymieszaj z resztą rukoli, roszponką i kiełkami sojowymi.

  2. Do miseczki wlej oliwę, biały ocet, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj i zalej sałatkę. Mieszankę warzywną rozłóż na talerze, porozkładaj na tym ruloniki z mozzarellą.

  3. Możesz podawać z białym pieczywem.

  4. Czas przygotowania: 30 minut 200 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń