Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z okazji Dnia Dziecka coś pysznego dla małych i dużych dzieci.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Pozostawić do wystygnięcia.
Mleko wlać do wysokiego naczynia, wsypać śmietankę "Śnieżka" i miksować do uzyskania puszystej piany. Do ubitej piany dodać 2 łyżki cukru i twarożek, wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach. Gdy galaretka zacznie tężeć wlać ją do serka i energicznie wymieszać by nie powstały grudki.
Masę przelać do ozdobnych foremek lub pucharków. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Podawać ozdobione bezami lub owocami.