Do góry

Przekąski Przepis na:

Wołowina nadziana jabłuszkami kaparowymi i szalotką

Wołowina nadziana jabłuszkami kaparowymi i szalotką

Autor:

Przepisów i artykułów: 910 Ocena: 22591

Dodano:

Odsłon: 4391

Propozycja na bardzo prostą w wykonaniu roladkę nadzianą jabłuszkami kaparowymi i szalotką w otoczce z wędzonego sera. Mięso wołowe przygotowane w ten sposób jest miękkie i delikatne.

Składniki

  • Mięso wołowe
  • Tarty ser żółty (wędzony)
  • Jabłuszka kaparowe
  • Cebule szalotki
  • Zioła prowansalskie
  • Sól i pieprz
  • Olej do smażenia
  • + Bulion wołowy
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone, umyte i osuszone mięso wołowe rozbijamy tłuczkiem na odpowiednią grubość i kształt, a następnie oprószamy je solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

  2. Następnie na mięsie układamy \\\"kołderkę\\\" z wędzonego sera żółtego.

  3. Szalotkę drobno siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju. Układamy na serowej kołderce.

  4. Na szalotce układamy jabłuszka kaparowe.

  5. Całość zawijamy i \\\"spinamy\\\" mięso za pomocą wykałaczek - posypujemy ziołami prowansalskimi.

    Roladkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem wołowym.

    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy przez około 1,5 godziny. Podczas pieczenia mięso od czasu do czasu podlewamy bulionem.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Archie 30 września 2014 Słońce, jest to bomba, ale ja bym chciał to widzieć

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Joanna115 30 września 2014 Danie fantastyczne, zdjęcie pobudziło moją wyobraźnię i ,,czubki smakowe\" :-)) bardzo pozytywnie :-), szkoda, że usunęłaś :-) i przede wszystkim nie zwracaj uwagi na złośliwości zazdrośników ;-). Wszystkie Twoje potrawy są godne naśladowania i wyglądają bardzo apetycznie :-). Pozdrawiam Cię serdecznie :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 29 września 2014 Super mięsko. Jabłuszka kaparowe bardzo lubię :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Joanna115 28 września 2014 Bardzo ciekawy przepis na pieczeń :-). Wołowinę uwielbiam w każdej postaci, począwszy od tatara, bitek, zrazów, duszoną w sosie i oczywiście pieczoną. Twój pomysł jest bardzo interesujący i z pewnością wypróbuję :-). Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń