Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina po meksykańsku"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 349
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1039
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 349
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1039
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji 3,50 zł
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę. Wsypujemy mieszankę meksykańską, podlewamy odrobiną wody, dusimy kilka minut. Wrzucamy mięso, smażymy. Dodajemy pomidory, zmiażdżony ząbek czosnku, chili, kumin i sól. Jeśli farsz jest zbyt gęsty, podlewamy gorącym bulionem. Dusimy 15 minut.
Ziemniaki szorujemy, gotujemy 10 minut, chłodzimy i kroimy wzdłuż na pół. Wydrążamy środki. Ziemniaki napełniamy farszem. Układamy w naczyniu do zapiekania, skrapiamy roztopionym masłem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180oC około 20 minut.
Wartość odżywcza jednej porcji 285 kcal Białko 17,8 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 26 gŹródło: Rewia