Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina po żmudzku"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 30
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 30
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
Składniki
ok. 75 minut plus marynowanie.
Wołowinę umyć, osuszyć, mocno zbić pięścią, zalać maślanką. Przykryć, odstawić na kilka godzin do lodówki. Wyjąć, osuszyć. Przygotować farsz: umyte marchewki i jedno jabłko obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z posiekanym czosnkiem i szczyptą cukru.
W mięsie wyciąć nożem kieszeń. Wypełnić ją farszem, spiąć wykałaczką. Mięso włożyć do garnka z grubym dnem, obłożyć masłem, oprószyć pieprzem, kminkiem, dodać liście laurowe. Przykryć, postawić na wolnym ogniu, dusić co najmniej godzinę.
Resztę jabłek obrać, skropić sokiem z cytryny, posłodzić, oprószyć kminkiem, uprażyć w rondlu. Dodać ugotowaną fasolę, 1-2 łyżeczki masła, poddusić razem. Mięso pokroić w plastry, położyć na fasoli z jabłkami. Solić dopiero na półmisku.Źródło: Twoje Imperium