Do góry

Dania główne Przepis na:

Wolowina z grzybami smardz

Wolowina z grzybami smardz

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1657

Dodano:

Odsłon: 5096

Smaku nie da sie opisac, jest rewelacyjny !

Składniki

  • mieso wolowe, 400 g
  • cebula, 1 szt
  • grzyby smardz, 200 g
  • oliwa najlepiej truflowa, 4 lyzki
  • WINO CZERWONE, pol szklanki
  • sol, pieprz ziele angirlskie, listek laurowy bukiet przypraw, do smaku
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wolowine kroimy na plastry a pozniej na cienkie plasterki, wrzucamy na patelnie z oliwa i obsmazamy na duzym ogniu 5 min,nastepnie dokladamy pokrojona cebule, zalewamy winem i bez przykrywki gotujemy 15 min by odparowalo, po tym czasie wrzucamy przyprawy grzyby zalewamy szklanka wody i dusimy 1- 5 godziny na malym ogniu, podawac najlepiej z ryzem, zycze smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

magdalena9 15 lipca 2010 wioluska34, ja mam w lesie... ale chyba raczej na spróbowanie się nie skuszę ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioluska34 29 czerwca 2010 jadlam kiedys smardze,moj szwgier przyniosl z dzialki,pyszne grzyby.Gdzie dostane te grzyby?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdaniel 26 maja 2010 Gdyby byly smiertelnie trujace nie dozylabym czasu dodania przepisu na smakerze !

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdalena9 19 maja 2010 smardze to nie są smiertelnie trujące? -.-

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń