Do góry

Desery Przepis na:

Wuzetka gotowana z biszkoptami

Wuzetka gotowana z biszkoptami

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 214

Dodano:

Odsłon: 19777

Ciasto bardzo pyszne, idealne połączenia ciasta, masy i biszkoptów.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: margarynę, cukier, kakao i wodę zagotowujemy, jak tylko zakipi zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Jak przestygnie to wtedy dodajemy rozbite jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy i wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.

  2. Masa : wodę zagotowujemy z cukrem, dodajemy kakao, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i dodajemy wystudzoną masę.

    Placek czekoladowy smarujemy masą.

  3. Na masie układamy biszkopty.

  4. Po biszkoptach polewamy delikatnie polewą.

  5. Wstawiamy do lodówki, aby masa stężała.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń