Do góry

Przetwory Przepis na:

Wyjątkowy kompot z jabłek na zimę

Wyjątkowy kompot z jabłek na zimę

Autor: hajduczek-naturalnie

Przepisów i artykułów: 192 Ocena: 1370

Dodano: 17.08.2016

Odsłon: 8222

Smakowite papierówki zamknięte w słojach - smak lata na zimę

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłka umyj i całe ułóż w dużych słojach (o pojemności około litra).

  2. Do niektórych (lub do wszystkich) słoi możesz włożyć przyprawy według uznania. Do niektórych gałązkę mięty, do innych cynamon albo goździki. Przyprawy możesz łączyć w dowolnych konfiguracjach, kieruj się własną wyobraźnią i smakiem.

  3. Do każdego słoja wsyp dwie łyżki cukru.

  4. Do jabłek z dodatkami dolej zwykłą wodę z kranu, napełniając słoje prawie do końca. Zakręć je i pasteryzuj w kąpieli wodnej przez 20 minut od zagotowania. Gotowe jabłuszka w kompocie powinny popękać.
    Taki kompot smakuje zupełnie inaczej, niż zwykły kompot jabłkowy. Całe jabłka ładnie podane mogą stać się nawet wykwintnym deserem!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 17 sierpnia 2016 Super pomysł, papierówek w takim wydaniu jeszcze nie próbowaliśmy. Czas to zmienić :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń