Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
baaardzo smaczne i dość łatwe:)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 377
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 178
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 377
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 178
Składniki
Mięsko podsmażyć na oliwie z cebulką i czosnkiem oraz chili. Dodać warzywa .Dusić na małym ogniu ok 20 min. Po tym czasie odkryć pokrywkę i poczekać aż nadmiar wody odparuje. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać.
Ziemniaki ugotować z solą , ostudzić. Przepuścić przez praskę lub zgnieść ugniataczem do ziemniaków. Dodać czosnek w granulkach , lubczyk i jaka. Dokładnie wymieszać. Dodać starty na tarce ser żółty, wymieszać.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wyłożyć mięsko a na to powstałe wcześniej pure z ziemniaków i jajka. Na tą zapiekankę trzeba użyć naczynka 20/30cm lub po prostu takiego jakie macie w domu. Zapiekać w 180 st ok 20-25 min.do zrumienienia się wierzchniej warstwy ziemniaków. Pyyyszne!!!