Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane pierogi ruskie

Przepis dnia 2019-06-07
Zapiekane pierogi ruskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 426 Ocena: 8490

Dodano:

Odsłon: 6799

Bez wyrabiania i wałkowania ciasta! Farsz z bryndzą w cieniusieńkim cieście filo.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotowałam dodałam do nich serek wiejski i 20 deko bryndzy.
    jeszcze lekko zrumieniona cebula pokrojona w kostkę , szczypior, sól i pieprz.
    Całość utłukłam.

  2. Ciasto filo pocięłam na pasy. Farszu można nałożyć bardzo dużo- przecież nie wypłynie :)
    Ciasto nawet po złożeniu jest cieniusieńkie.

  3. Pierożki ułozyłam na blasze z papierem do pieczenia. papier skropiłam odrobiną oliwy a pierożki posmarowałam oliwą z wierzchu.
    Pierożki posypałam czarnuszką.

    Piekłam je do zrumienienia według przepisu na opakowaniu, około 30 minut w 190 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (31)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń