Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szparagi ukryte w beszamelowo-serowym sosem. Kto nie jadł koniecznie musi spróbować.
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 137
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 184
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 939
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3048
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 269
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 137
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 184
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 939
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3048
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 269
Składniki
Szparagi dokładnie myjemy, następnie odrywamy na dole twarde końce. Złamią się sama w miejscu w którym należy. Wystające części przy pieczeniu szparagów smarujemy oliwą. Układamy je w naczyniu żaroodpornym solimy i pieprzymy do smaku.
Roztapiamy w garnuszku łyżkę masła następnie dodajemy łyżkę mąki od serca ta łyżka :) Energicznie mieszamy po chwili dodajemy mleko. Gotujemy kiedy temperatura się znacznie zwiększy energicznie mieszamy sos, dodajemy sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Sos zacznie gęstnieć wtedy dodajemy połowę sera i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Szparagi zalewamy masą serową a na wierzchu posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku 23 minut w temperaturze 180 stopni.