Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1730
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 229
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 173
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1730
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 229
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 173
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie (8 minut). Tuńczyka osączyć, pomidory rozdrobnić w zalewie. Cebulę obrać, drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. 2. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić czosnek i cebulę. Dodać pomidory, zagotować. Wymieszać ze śmietaną i koncentratem pomidorowym, przyprawić do smaku solą i pieprzem. 3. Nie rozmrożony groszek wsypać do wrzącej osolonej wody, pozostawić 2 minuty na ogniu, licząc od czasu zagotowania wody. 4. Ser zetrzeć na drobnej tarce. Formę nasmarować masłem, warstwami układać makaron, tuńczyka i groszek, polewając każdą porcję sosem pomidorowym. Posypać startym żółtym serem, zapiekać 35-40 minut w temp. 200°C.