Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle energetyczne połączenie smaków ostrego i słodkiego.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 437
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 437
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w 0,5 cm plastry. Brokuł myjemy, kroimy w różyczki i razem z ziemniakami gotujemy na parze do miękkości. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, a następnie smażymy na oleju i przyprawiamy solą oraz ostrą papryką. Ananasa wyciągamy z zalewy i kroimy również w kostkę. Wszystkie składniki układamy warstwami w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Poczynając od spodu: ziemniaki, brokuł, mięso, ananas. Wszystko posypujemy startym żółtym serem. W garnuszku roztrzepujemy jajka ze śmietaną i przyprawiamy solą oraz ostrą papryką. Masę rozlewamy równomiernie po zapiekance. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 min.