Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z mortadelą

Zapiekanka z mortadelą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z mortadelą"

Składniki

  • 40 dag kiszonej kapusty
  • 4 łyżki oleju
  • opakowanie makaronu świderki
  • łyżka kminku
  • pęczek szczypiorku
  • 3/4 szklanki kwaśnej
  • śmietany
  • jajko
  • żółtko
  • łyżeczka musztardy
  • 6 grubych plastrów mortadeli
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj, odcedź. Kapustę opłucz, odciśnij, pokrój. Smaż 15 min na oleju. Dodaj makaron i kminek, przypraw.

  2. Szczypiorek posiekaj, roztrzep ze śmietaną, jajkiem, żółtkiem i musztardą. Plastry mortadeli przekrój na pół.

  3. Makaron z kapustą i mortadelę ułóż w formie. Zalej sosem, przypraw. Piecz 25 min w temp. 200°C.

  4. Przepis przysłała Halina Pedo z Kroczyna.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń