Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z rybą i warzywami"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 82
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 82
Składniki
Marchew obierz, pokrój na talarki. Por potnij w krążki. Rodzynki namocz w ciepłej wodzie.
Na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem rozłóż pory oraz rodzynki.
Umytą rybę podziel na porcje, skrop sokiem z cytryny i natrzyj solą.
Szklankę gorącego wywaru zapraw zasmażką przygotowaną z łyżki masła i mąki. Dodaj serki i wymieszaj.
Umieść rybę na porach. Z boku rozłóż marchew. Całość polej sosem i zapiecz w piekarniku.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax