Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka ziemniaczana

Zapiekanka ziemniaczana

Autor:

Przepisów i artykułów: 62 Ocena: 304

Dodano:

Odsłon: 196

Pożywne danie na kolację

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać ,pokroić w plastry i gotować około 5 minut, .Cebulę pokroić w piórka.Pieczarki obrać i pokroić.Paprykę pokroić w kostkę.

  2. Na patelni rozgrzać tłuszcz ,włożyć cebulę i smażyć 2 około 2 min. , dodać pieczarki i paprykę i smażyć 3 min.doprawiając solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawić

  3. Śmietanę wymieszać z koncentratem i połowę wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego,następnie wyłożyć połowę plastrów ziemniaków.

  4. Na ziemniaki farsz z pieczarkami i papryką.

  5. Wybić jajka do miseczki i rozkłócić ich z odrobiną soli a następnie wyłożyć na farsz.

  6. Przykryć warstwą ziemniaków

  7. Polać śmietaną z koncentratem

  8. Posypać utartym serem

  9. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku 20 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń