Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanki z jajecznicą

Zapiekanki z jajecznicą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 582

DANIE ŁATWE DO WYKONANIA, SZYBKIE .WYSTARCZY KILKA SKŁADNIKÓW ABY ZROBIĆ COŚ Z NICZEGO. JA ZAWSZE STARAM SIĘ MIEĆ TE SKŁADNIKI W ZAMRAŻARCE. ;) BARDZO PYSZNE I SZYBKIE DO WYKONANIA.

Składniki

  • BUŁKA WROCŁAWSKA LUB CHLEB TOSTOWY, LUB TO CO NAM ZOSTAŁO W CHLEBAKU
  • jajka, DOWOLNA ILOŚĆ
  • resztki wędliny, DOWOLNA ILOŚĆ
  • SER ZÓŁTY (MOŻE BYĆ ZAMROŻONY)
  • cebula, 1 SZT
  • EWENTUALNIE INNE SKŁADNIKI, KTÓRE LUBIMY LUB AKURAT MAMY W LODÓWCE
  • PRZYPRAWYZALEŻNIE OD GUSTU
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z JAJEK ,WĘDLINY I CEBULKI SMAŻYMY DOŚĆ TWARDĄ JAJECZNICĘ. ZOSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA.

  2. PIECZYWO UKŁADAMY NA BLASZCE, NAKŁADAMY JAJECZNICĘ CIENKA WARSTWĄ, POSYPUJEMY ULUBIONYMI PRZYPRAWAMI, NASTEPNIE POSYPUJEMY STARTYM ZÓŁTYM SEREM,

  3. PIECZEMY W PIEKARNIKU (180 STOPNI ) OK 10-15 MINUT

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń