Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka pieczone w keczupie z cebulą

Żeberka pieczone w keczupie z cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 407 Ocena: 6492

Dodano:

Odsłon: 7100

Próbowałam żeberek w różnej wersji, ale te pieczone w keczupie i cebuli są zdecydowanym faworytem:). Przygotujemy je w 5 minut, później wystarczy już tylko czekać aż się upieką.

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • 3-4 cebule
  • 1/2 szklanki keczupu
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • po szczypcie: soli, pieprzu, papryki słodkiej, czosnku granulowanego
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Żeberka kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w krążki. Keczup, musztardę, sos sojowy i przyprawy mieszamy ze sobą.

  2. Żeberka i cebulę umieszczamy w dużej misce. Wlewamy sos i mieszamy tak by pokrył mięso i cebulę.

  3. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń