Dania główne Przepis na:
Żeberka z warzywami z rękawa

Składniki
- Żeberka wieprzowe
- pieczarki
- Papryka czerwona
- papryka żółta
- cebula
- CZOSNEK GRANULOWANY
- sół
- pieprz
- majeranek
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
żeberka dokładnie umyć. Natrzeć dokłądnie dolą, pieprzem, czosnkiem granuilowanym i majerankiem. Odstawić na poł godziny.
-
cebule pokroić w piórka, pieczarki w ćwiartki a papryke w dużą kostke.
-
Do rękawa do pieczenia włożyć połowe warzyw potem żeberka i znowu reszte warzyw. Zamknąć rękaw, włożyć go do żaroodpornego naczynia. Całość wkłądamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 1,5 godziny az żeberka beda miękkie.
-
Podczas pieczenia wytopi sie tłuszcz z żeberek wiec po otwarciu rekawa najlepiej przełozyc je z warzywami na połmisek by nie leżały w rękawie z tłuszczem.
-
( zdjęcie zrobione od razu po otwarciu rękawa)
-
SMACZNEGO:)
Komentarze do przepisu (3)

ulka1953 13 marca 2012Zgłoś do usunięcia
wspaniałe, zrobiłam i teraz wchodzą na stałe do mojego menu1 Kto głosował? | Odpowiedz

bozena58 22 marca 2011Zgłoś do usunięcia
żeberka z rękawa to niebo w gębie!1 Kto głosował? | Odpowiedz

aktorod 15 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Musze wypróbować. Zapowiada się świetnie1 Kto głosował? | Odpowiedz