Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka z warzywami z rękawa

Żeberka z warzywami z rękawa

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3332

Dodano:

Odsłon: 9042

prosto, szybko i smacznie

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. żeberka dokładnie umyć. Natrzeć dokłądnie dolą, pieprzem, czosnkiem granuilowanym i majerankiem. Odstawić na poł godziny.

  2. cebule pokroić w piórka, pieczarki w ćwiartki a papryke w dużą kostke.

  3. Do rękawa do pieczenia włożyć połowe warzyw potem żeberka i znowu reszte warzyw. Zamknąć rękaw, włożyć go do żaroodpornego naczynia. Całość wkłądamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 1,5 godziny az żeberka beda miękkie.

  4. Podczas pieczenia wytopi sie tłuszcz z żeberek wiec po otwarciu rekawa najlepiej przełozyc je z warzywami na połmisek by nie leżały w rękawie z tłuszczem.

  5. ( zdjęcie zrobione od razu po otwarciu rękawa)

  6. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ulka1953 13 marca 2012 wspaniałe, zrobiłam i teraz wchodzą na stałe do mojego menu

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aktorod 15 listopada 2010 Musze wypróbować. Zapowiada się świetnie

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń