Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka zapiekane z pieczarkami i cebulą

Żeberka zapiekane z pieczarkami i cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2131

Dodano:

Odsłon: 18314

Drugi nasz sposób na pyszne żeberka.

Składniki

  • żeberka, 1 kg
  • pieczarki, 30 dkg
  • cebula, 2 duże
  • CZOSNEK GRANULOWANY, 1 łyżeczka
  • pieprz mielony, 1 łyżeczka
  • Kostki smaku - papryka i pietruszka, po 1 szt.
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • woda, 1/2 szkl.
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka umyć i pokroić na słupki. Pieczarki pokroić w grube plastry, cebule w piórka.

  2. Zaprawa: w miesce wymieszać oliwę, wodę, pieprz, rozdrobnione kostki i czosnek, dodać do tego pieczarki i cebulę. Mięso nasmarować zaprawą i zostawić najlepiej na noc w lodówce.

  3. Piec 1,5 godziny w 150 stopniach, termoobieg. Na zdjęciu podane z duszoną marchewką i kalarepką. Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń