Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka ze słodką nutką

Żeberka ze słodką nutką

Autor: Ellisa

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 14.03.2012

Odsłon: 2556

Smaczne ,szybkie,moi goście sie nimi zajadali

Składniki

  • 1 kilogram żeberek - paski, 1 kg
  • 2 cebule, 2 szt
  • dżem morelowy, słoiczek
  • ketchp pikantny Pudliszki, 1
  • musztarda rosyjska, niecały słoiczek
  • sól,pieprz,kucharek, wedle uznania
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka dzielimy na małe porcje.Najlepiej na pojedyńcze kostki.

  2. Obsmażamy na oleju z obu stron.Intensywnie na dużym ogniu.

  3. Przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na bleche wylożona papierem do pieczenia.

  4. Mieszamy cały słoiczek dżemu,cały ketchup,i niecały słoiczek musztardy.Rosyjska jest bardzo ostra.Ja dodaję 3/4 słoiczka.

  5. Smażymy cebulke na zloty kolor.I dodajemy do mieszaniny dzemu,ketchupu i musztardy.

  6. Polewamy żeberka przygotowana masą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę.Na niższym poziomie ale nie na samym dole.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ellisa 15 marca 2012 Też dodawałam.tylko miód się przypala po godzinie w piekarniku.Ale smak super to fakt.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 15 marca 2012 ja zamiast dżemu dodaję łyżkę miodu ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń