Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ,szybkie,moi goście sie nimi zajadali
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 298
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 298
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
Żeberka dzielimy na małe porcje.Najlepiej na pojedyńcze kostki.
Obsmażamy na oleju z obu stron.Intensywnie na dużym ogniu.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na bleche wylożona papierem do pieczenia.
Mieszamy cały słoiczek dżemu,cały ketchup,i niecały słoiczek musztardy.Rosyjska jest bardzo ostra.Ja dodaję 3/4 słoiczka.
Smażymy cebulke na zloty kolor.I dodajemy do mieszaniny dzemu,ketchupu i musztardy.
Polewamy żeberka przygotowana masą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę.Na niższym poziomie ale nie na samym dole.