Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zimowa sałatka z granatem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Orzechy włoskie grubo posiekać. Wrzucić je na mocno rozgrzaną patelnię i zrumienić (bez tłuszczu). Mieszać, aby się nie przypaliły. Sałatę masłową oraz kolby cykorii oczyścić, opłukać, osuszyć, listki porwać na kawałeczki. Granat przekroić, widelcem wybrać pestki. Jabłka rozkroić, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić na cienkie cząstki.
Jogurt naturalny utrzeć wraz z mlekiem, olejem oraz octem winnym. Powstały sos przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Sałatę, cykorię, zrumienione orzechy, granat i jabłka wymieszać w salaterce. Tuż przed podaniem polać sosem jogurtowym.
Czas przygotowania: około 20 minut.Źródło: Życie na gorąco