Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki Drobiowe jak Flaczki

Żołądki Drobiowe jak Flaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1415

Dodano:

Odsłon: 28122

Flaczki z żołądków są rewelacyjne.

Składniki

  • żołądków drobiowych, 1 Kg.
  • duża cebula, 1 szt.
  • marchewki, 2 szt.
  • pietruszka, 1 szt.
  • liść laurowy, 1 szt.
  • ziela angelskie, 2 szt.
  • papryka czerwona ( w proszku )
  • Vegeta do smaku
  • przyprawa magi
  • trochę pieprzu ziołowego
  • trochę pieprzu prawdziwego
  • łyżka majeranku, 1
  • kostka rosołowa ( lub doprawić solą do smaku ), 1 szt.
  • Natka pietruszki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Do rozpuszczonej kostki rosołowej wrzucamy żołądki, liść laurowy, ziele angelskie i gotujemy do miękkości. Ugotowane żołądki kroimy w plastry, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce na dużych oczkach i spowrotem wszystko wrzucamy do wywaru z żołądków. Żołądki i jarzyny gotujemy jeszcze chwile żeby jarzyny się ugotowały, przyprawiamy do smaku. ► Cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju i maśle na słomkowy kolor, dodająć około 2 łyżeczki mąki i robimy pływającą zasmażkę ( nie bać się nie zrobią się kluchy ) zasmażka musi być pływająca. ► Żołądki i jarzynki są już miękkie i doprawione do nich dodajemy zasmażkę / mieszamy /.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bromal1 10 marca 2017 Chętnie bym spróbowała, ale nie mam dostępu do żołądków. Jaka szkoda.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elade 09 października 2014 Na pewno są rewelacyjne! Jak będę robiła, to starkowane warzywa podsmażę, tak jak robię w tradycyjnych flakach. Przepis oczywiście zabieram do książki!

22 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 11 lipca 2011 Wypróbuję na pewno są rewelacyjne.Spróbuję dodać przypraw typowych dla flaków,czyki dużo gałki muszkatołowej-starkowanej.imbiru w proszku,no i czosnku świeżego.Zobaczę co mi wyjdzie .

22 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 23 kwietnia 2011 Sa wspaniale-potwierdzam!
Moja mama robi,uwielbiam je!I jak przyjezdzam do Polski to sobie czesto zycze na przywitanie,a mama z najwieksza przyjemnoscia przygotowuje je!
Twoje wygladaja super!

22 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Angelina 23 kwietnia 2011 Uuuuwielbiam takie coś ;-))) przepis ląduje w ulubionych ;-)

22 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń