Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zrazy wołowe z fasolką szparagową"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 377
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 177
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 377
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 177
Składniki
Fasolkę umyj i ugotuj. 2/3 odłóż jako dodatek do dania.
Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle razem z pokrojoną w kostkę papryką. Dorzuć posiekaną fasolkę.
Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem. Natrzyj olejem, koncentratem i posyp solą.
Na każdym plastrze wołowiny rozłóż po porcji duszonych warzyw, po czym zwiń ciasno i zepnij wykałaczkami. Obtocz je w mące, przesmaż na oleju, a następnie zalej bulionem i duś do miękkości.
Pozostałe warzywa wymieszaj ze śmietaną. Podawaj do roladek razem z pozostałą fasolką szparagową i ew. makaronem papardelle.
Czas: 40 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV