Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa aromatyczna"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 68
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 996
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 345
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 68
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 996
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 345
Składniki
Cebulę, czosnek i natkę pietruszki posiekaj, boczek pokrój w paski. Brukselkę umyj, marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój.
Na rozgrzanym maśle przesmaż boczek, przełóż do wywaru, zostawiając nadmiar tłuszczu. Na tej samej patelni zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pozostałe warzywa.
Smaż ok. 5 minut i wszystko dodaj do garnka z wywarem. Dosyp sól i pieprz, dorzuć listek laurowy i gotuj jeszcze ok. 25 min.
Na koniec dopraw zupę papryką i posyp listkami natki pietruszki. W oddzielnym garnku przygotuj pęczak. Rozlej zupę na talerze. Do każdego włóż po porcji kaszy.Źródło: Telemax