Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa brukselkowa"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 197
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 197
Składniki
Zagotuj ok. 2,5 l wody. Marchewkę, pietruszkę umyj, oczyść, pokrój w plasterki. Włóż do wody z pokrojonym porem, liśćmi laurowymi i zielem ang. Gotuj na małym ogniu. Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Dodaj do zupy.
Umyj brukselkę, usuń zwiędłe listki.
Pokrój kalafior. Dodaj do zupy, gotuj ok. 15 minut. Przed końcem gotowania dodaj serek (jeśli chcesz), masło, lubczyk i majeranek. Wymieszaj. Chwilę jeszcze gotuj, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z koperkiem.Źródło: Świat kobiety