Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA BURACZKOWA

ZUPA BURACZKOWA

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3381

Dodano:

Odsłon: 9834

Burak powinien gościć na naszych stołach jak najczęściej.Zawiera oprócz witaminy C i B1 wiele makro- i mikroelementów, jest w nim dużo wapnia, magnezu, sodu, potasu oraz dwa rzadkie metale: rubid i cez.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do wywaru warzywnego wrzucamy marchewkę startą na grubej tarce, pietruszkę, por, seler oraz pokrojone w paseczki buraczki

  2. Gotujemy zupkę az warzywa będą miekkie

  3. pod koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki oraz duzo koperku.

  4. jeśli ktoś lubi to zupkę może zaprawić jogurtem naturalnym

  5. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 22 sierpnia 2010 Bardzo lubie buraki,a jakie smaczne sa takie młode i surowe.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń