Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 29
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 29
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
Składniki
Filety ugotuj w litrze rosołu przygotowanego z kostek rosołowych. Wyjmij i pokrój w paseczki.
Marchew obierz. Dymkę oczyść. Grzyby i makaron ryżowy namocz.
Warzywa i grzyby pokrój, włóż do rosołu razem z mięsem i gotuj ok. 10 minut. Pod koniec dodaj namoczony makaron.
Imbir obierz, zetrzyj i dodaj do zupy. Skrobię rozrób w niewielkiej ilości wody. Wlej do zupy i zagotuj ciągle mieszając.
Jajko roztrzep z kilkoma łyżkami wody, wlej do garnka, zamieszaj by się ścięło.
Gotową zupę dopraw do smaku sosem sojowym, olejem sezamowym oraz sosem pomidorowym chili.Źródło: Telemax