Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa chrzanowa"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Pokrój boczek w dużą kostkę, a kiełbasę w plasterki. Dodaj marchew pokrojoną w plasterki, ziele angielskie, listek laurowy, czosnek. Lekko posól wodę i gotuj ok. pół godziny. Ugotuj jajka na twardo, obierz, przekrój na połówki.
Przełóż chrzan do garnuszka, wlej trochę gorącego wywaru i wymieszaj. Przelej do garnka, zagotuj całość. Na koniec zapraw zupę śmietaną (może być z dodatkiem płaskiej łyżki mąki ziemniaczanej), przypraw do smaku solą, pieprzem, ewentualnie szczyptą cukru.
Obrane jajka rozłóż do talerzy, zalej gorącą zupą. Posyp posiekaną natką. Podaj z pieczywem lub ziemniakami. Do barszczu możesz dodać trochę świeżo utartego chrzanu, zupa ma wtedy bardziej intensywny aromat.
Porcje: 6. : 40 min. Cena: 1,20. Kalorie: 320.
Przepis nadesłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Takie jest życie