Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa grzybowa z kaszą – po żydowsku"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 203
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 203
Składniki
Suszone grzyby namocz. Marchewkę, cebulę i seler drobno pokrój. Smaż 5 min w garnku na oliwie. Dodaj pokrojone pieczarki, odcedzone grzyby i posiekany czosnek, smaż 25 min, mieszając.
Wlej bulion i wodę po moczeniu grzybów, wsyp kaszę jęczmienną. Gotuj godzinę. Dodaj natkę, przypraw do smaku.
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie