Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa gulaszowa z fasolą"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 374
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 168
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 374
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 168
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w równą, niedużą kostkę.
Obierz cebule oraz czosnek i drobno posiekaj.
Rozgrzej dwie łyżki oleju w brytfannie. Wrzuć mięso i cebule, i obsmażaj na rumiano przez kilka minut. Dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz pieprzem cayenne. Dodaj czosnek.
Dodaj czerwone wino, zmniejsz ogień.
Po chwili dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, cukier oraz bulion warzywny.
Gotuj całość około pół godziny.
Umyj i oczyść fasolkę szparagową.
Wylej na sitko fasolę z puszki i przelej wodą.
Dodaj oba rodzaje fasoli do zupy i gotuj jeszcze chwilę, aż wszystkie będą miękkie. Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki.Źródło: Tele Tydzień