Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z kalarepy

Zupa krem z kalarepy

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6581

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z kalarepy"

Składniki

  • 3 kalarepki
  • 2 ziemniaki
  • 2 łyżki śmietany
  • 4 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z kalarepki zetnij część tak, aby mogła stabilnie stać. Zetnij także czapeczki. Wydrąż miąższ. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Włóż do gorącego bulionu razem z miąższem z kalarepek. Ugotuj. Dodaj śmietanę i zmiksuj całość. Przypraw do smaku, dodaj masło.

  2. Wlej do miseczek z kalarepek. Każdą porcję posyp szczypiorkiem. Podaj z tostami czosnkowymi.

  3. Lucyna Palka ze Słupska

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń