Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa marchewkowa z pomarańczą

Zupa marchewkowa z pomarańczą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 10893

Dodano:

Odsłon: 144

Zdrowa, delikatna i smaczna zupa na obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Marchewka 45 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Wywar drobiowy 850 ml (może być z kostki)
  • Pomarańcza 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Masło 2 łyżki
  • Natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Marchewkę, cebulę obrać, pokroić i podsmażyć w garnku z dodatkiem masła, powoli przez 10 minut. Następnie wlać wywar, przykryć i dusić do miękkości przez około 40 minut. Pod koniec wrzucić drobno startą skórkę z pomarańczy i sok. Doprawić do smaku i ostudzić pod przykryciem. Całość zmiksować, podgrzać, doprawić w razie potrzeby, posypać natka pietruszki i podawać do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń