Do góry

Zupy Przepis na:

zupa odkwaszająca

Przepis dnia 2014-11-15
zupa odkwaszająca

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 415

Dodano:

Odsłon: 37528

Przepis tej zupy okwaszającej pochodzi od p.kasi gurbackiej

Składniki

  • marchew 4/5 szt.
  • pietruszka 2 szt.
  • mały kawałek selera
  • posiekany koperek 2 łyżeczki
  • natka pietruszki 2 łyżeczki
  • łyżka masła
  • liść laurowy,sól,pieprz do smaku
  • 2,5 litra wody
  • 1 torebka kaszy jaglanej 100g
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać wodę, dodać obrane i starte na tarce warzywa. Dodać opłukaną dokładnie kaszę jaglaną (należy ją opłukać w miseczce, kilka razy zmieniając wodę).
    Gotować około 40 minut. Pod koniec dodać posiekany koperek i natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem Dodać łyżkę masła i dokładnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń