Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Składniki
Porcje oczyszczamy z nadmiernej ilości tłuszczu oraz myjemy dokładnie zalewamy zimna woda i gotujemy do uzyskania bulionu. Staramy się odcedzić resztki szumu które powstaną, Ogórki i cebule kroimy w kostkę rozgrzewamy patelnie smarując ją masłem podsmażamy delikatnie na małym ogniu. Dodajemy do bulionu gotujemy około 20 min później dodajemy marchewkę pietruszkę oraz przyprawy. Gotujemy az do uzyskania miękkich warzyw , na końcu dodajemy ryż czekamy aż się ugotuje i gotowe .